Sotea A/S öppnar filial i Sverige med ITO Nordic AB

Sotea A/S har specialiserat sig på att leverera enkel och användarbar IT på användarnas villkor och har sju gånger vunnit den danska versionen av Di Gasell. ITO Nordic AB har sedan 2007 levererat skrivare utan bindningstid och IT-tjänster åt sina kunder.

It outsourcing til fast pris

Sotea A/S öppnar nu försäljningskontor i Stockholm tillsammans med ITO Nordic AB. Planen är att stärka sin position på den svenska marknaden med svensktalande support och ett svenskt försäljningsteam. Tillsammans startar Sotea A/S och ITO Nordic AB nu Sotea AB.

Efter mer än 20 års framgång på den danska marknaden är Sotea redo att testa sitt väl beprövade koncept i Sverige. I syfte att snabbt komma ut på marknaden gör man expansionen tillsammans med ITO Nordic AB som har bred förståelse för den svenska IT-marknaden.

"Konceptet att leverera IT-outsourcing paketerat på ett enkelt sätt har varit vår stora framgångsfaktor. De danska kunderna vill ha det vi kallar enkel IT. Vi tror att företag utanför Danmarks gränser vill ha samma som våra nuvarande 400 kunder i Danmark. Det är därför vi nu går in i Sverige."

- säger Jess Munch Teilmann, VD för Sotea.

"Vi har utvärderat flertalet IT-partners och landat i ett samarbete med Sotea på grund av deras unika koncept med enkel IT. Vi vet att våra kunder, och alla företag, kommer att gilla konceptet med fasta priser, inga extra fakturor, chans att testa oss innan beslut och flexibla avtalstider."

- säger Fredrik Petersen, VD för ITO Nordic

Sotea har vunnit marknadsandelar i Danmark med sina tjänster eftersom konceptet är förståeligt för kunderna: Tänk på oss som din IT-avdelning. Och tänk sedan aldrig mer på IT. Ett koncept som ger kunderna leveransgaranti och fasta priser, vilket skyddar företagen mot oförutsedda kostnader och extra räkningar.

“Vårt nya försäljningskontor i Stockholm är bemannat med människor som känner till, förstår och uppskattar våra tjänster och vår inställning. Det betyder att de är de perfekta ambassadörerna för Sotea. Och vi kan redan se att inte bara de första mötena utan också de första kunderna har signats.

- säger Jess Munch Teilmann

“Vi lanserade ett modernt sätt att hyra skrivare utan bindningstider och med en fast månadskostnad där allt ingår utan rörliga avgifter. Tillsammans med Sotea kan vi nu erbjuda våra kunder samma koncept även för IT-tjänster."

- säger Fredrik Petersen

Fakta om Sotea

Sotea grundades 2000, har ​​vunnit motsvarande Di Gasell sju gånger och har idag +500 kunder.

Sotea förvärvades av IT Relation i januari 2019 som omsätter ca 1 miljard DK.

Sotea tillhandahåller ett brett utbud av IT-lösningar som hosting, support och säkerhet samt hanterar hela IT-ansvaret för sina kunder.

Fakta om ITO Nordic

ITO Nordic grundades 2007 med tre affärsområden; skrivare, IT och digitala möteslösningar och har idag +250 kunder.

ITO Nordic lanserade 2019 hyrskrivare.se där man på ett modernt sätt kan hyra skrivare utan bindningstid och rörliga avgifter.

ITO Nordic jobbar utifrån filosofin: ”Kund för livet” vilket genomsyrar hela bolaget.

For ytterligare information: 

Jess Much Teilmann

VD för Sotea

jm@sotea.dk
T: + 45 40 55 99 24

Fredrik Petersen

VD för ITO Nordic

fp@sotea.se
T: 08-55 11 30 01

En it løsning med et fast it team

keyboard_arrow_up